Ремонт бидони

Професионален ремонт на туби и ремонт на бидони в България

Търсите майстори, които да ви помогнат с ремонт на туби или с ремонт на бидони в България? Нашата компания може да ви изпрати такива професионалисти на мястото на поръчката ви във Варна или в друг град на България! Ние предлагаме следните видове услуги: ремонт на пластмасови бидони и туби, ремонт на пластмасови бъчви или бурета, ремонт на пластмасови цистерни, ремонт на резервоари за вода или гориво, запояване, спояване.

Ремонт на бидони в България: 2 основни метода и други видове работа

Ремонтът на пластмасовия бидон може да бъде разделен на 2 вида: екструзия и запояване с термофен. Други методи за ремонт не са ефективни (лепило, уплътнител, пяна и т.н.).

При запояването на бензиновите резервоари (резервоар за газ) има особености. Резервоарът за гориво трябва да бъде изваден от автомобила преди ремонта. Някои газови резервоари могат да бъдат ремонтирани директно в автомобила. Изборът на метод зависи от естеството на повредата и мястото на изтичане на горивото.

Полимерните резервоари за вода не изискват специална подготовка. Те трябва да бъдат източени, мястото на повредата трябва да бъде защитено от проникване на течности и да бъде почистено от кални отлагания (ако има такива).

Ремонт на бидони: метод екструзия

Ремонтът се извършва с помощта на специализирано оборудване. Този метод помага да ремонтираме натоварените изделия (газови резервоари на трактори, камиони и леки автомобили, резервоари с капацитет над 0.5 кубични метра и контейнери, работещи под налягане). След заваряване, изделията съхраняват свойства си, а експлоатационният им срок след ремонта е неограничен.

Заваряване с горещ въздух

Ефективността на този метод е по-малка. Експлоатационният срок след залепване е около 1 месец. Този метод обаче има и положителна страна – това е неговата по-ниска цена.

Професионалното възстановяване на пластмасови резервоари се извършва в най-кратки срокове. Ако е необходимо, ремонт на бидони във Варна и България може да се извършва директно на мястото на поръчка/ на работната ви площадка.

Повечето съвременни автомобили, трактори и строително оборудване са снабдени с пластмасови резервоари за гориво, които понякога се пробиват поради различни причини, крекират и се чупят. Цените на бензиновите резервоари са доста високи, плюс поръчка и доставка на изделие - може да отнеме много време. Цените на ремонтните дейности ви позволяват да избегнете големи разходи и да ремонтирате повредения резервоар с минимални загуби. Запояването на резервоари за гориво отнема около един час.

Заваряване на газова бутилка (резервоар за гориво): газовата бутилка трябва да бъде празна, суха (отворете гърлото на газовата бутилка за няколко часа, по време на транспортирането й, дръжте я отворена). Предлагаме запояване на бензинови резервоари на камиони и леки автомобили, снегоходи, трактори, автобуси и друго специално оборудване.

Пластмасови резервоари за гориво се ремонтират чрез заваряване на полимерите със заваръчен екструдер. Технологията за заваряване ни позволява да ремонтираме всички видове резервоари.

Как да ремонтираме сами пластмосов резервоар, бидон или газова бутилка?

Това е почти невъзможно. Лепила за полиетилен и полипропилен не съществуват, а производителите, които твърдят, че лепило или уплътнител могат да запечатат пукнатина в тези материали, просто дават грешна информация. Полиетиленът или полипропиленът се ремонтират само с помощта на екструзионно заваряване. Този метод дава гаранция за плътността на бутилки за гориво. Няма специални условия за запояване на пластмасов резервоар за вода, само че той трябва да е сух.